Recept: jordgubb och limecheescake

 

 
INGREDIENSER
 
BOTTEN
  • 10 st digestivekex fullkorn
  • 75 g Smör
FYLLNING
  • 500 g  kvarg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • en limes finrivet 
TOPPING
  • 12 st gelatinblad
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • en limes pressad saft
 SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175°. mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner kex smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering. klaaar!:

Limecheesecake med jordgubbstopping

 

detta receptet hittade jag på arlas sida:

  <http://www.arla.se/recept/limecheesecake-med-jordgubbstopping/>

 

jag tyckete det såg jätte gott ut men har inte provat men det ska jag självklart! 

 

tjaoo // Tyra




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bakning4ever.blogg.se

Hej! Kul att du valde att titta in. Vi är 2 tjejer på 13 somrar som älskar att baka! Hoppas att ni kommer tycka om denna bloggen. Tjao kram Ester och Tyra.

RSS 2.0